CD-omslag: The Seven Directions
Foto: Karin Danielsson, 2018
Grafik: Dan Bussqvist, 2018

Mitt åttonde album heter The Seven Directions och jag har hämtat inspiration ifrån Livets Cirkel och De Sju riktningarna. Fotot är taget av min vän Karin från Storuman.

Att åkalla De Sju Riktningarna är ett sätt att inkludera hela Universum i sitt liv, att föra tillbaka enheten och harmonin till oss och allt runt omkring oss.

Den grupp som är mest kända för att använda De Sju Riktningarna är nog den nordamerikanska ursprungsbefolkningen, men många andra grupper runt världen har använt sig av liknande system och av dessa tankar om livet.

De Sju Riktningarna

I den andliga tradition jag följer representerar de sju olika riktningarna i Livets Cirkel detta:

Första riktningen är öster, där solen går upp. Öster är vind och luft, tankar, fantasi och filosofi och står för våren och såningstiden. Utan att så kan man inte få någon skörd, och våra tankar och vår fantasi är fröna som vi sår.

Den andra riktningen är söder, där solen står som högst. Söder är eld och värme, sommar och aktivitet och hur vi transformerar våra tankar till handling. Det är här tillväxten sker, det är här kärleken visar oss vägen.

Väster är den tredje riktningen och representeras av vatten, känslor, hösten och skördetiden. Det är också den riktning där solen går ner. Hur reagerar vi på det vi odlat? Var det gott eller behöver vi förändra något? Vattnet tvättar oss rena efter det arbete vi utfört.

Nord är den fjärde riktningen och står för jord, det fysiska, vila och vinter. Efter att vi skördat frukten av vårt arbete måste vi vila i trygghet, så vi är redo att vakna upp med vårens återkomst.

Sedan kommer riktning nummer fem, som är ”nedåt”, det feminina, natten och det ”mörka” – kort och gott Moder Jord. Utan Moder Jords omsorg om oss hade vi inte haft någonstans att växa.

Den sjätte riktningen är Fader Himmel. Solen och dagen, det maskulina och aktiva. Fader Himmel ger oss energin och kraften att växa.

Slutligen, den sista riktningen är mitten av världen, mitten av Universum. Det är du. Det jag. Det är där vi alla är, var och en – platsen där just vårt eget liv utspelas, just här och nu. Det är den enda tid som finns och den är all tid som funnits och som kommer att finnas.

Spår

1. On the Wings of Imagination
2. The Power of Love
3. Soulcleansing
4. Touching the Ground
5. Peaceful Nights
6. The First Rays of the Sun
7. Joyful Silence

Total speltid 64:44

Länkar

The Seven Directions på Spotify
The Seven Directions på iTunes Store